Site Loader

The trash dress

Als ik een biertje open maak en het dopje op het aanrecht zie vallen denk ik “zou je dat dopje niet gewoon kunnen hergebruiken?” Het flesje brengen we netjes naar de glasbak maar dat dopje wordt niet speciaal verwerkt. Het gaat gewoon in de grijze bak en wordt niet meer aan gedacht.

Zo is er meer afval wat misschien wel onnodig is. Uit deze gedachten is de trash dress ontstaan. Materialen hergebruiken wordt steeds meer gedaan. Ik ben juist opzoek gegaan naar materialen die niet zomaar hergebruikt worden.

De jurk is gemaakt van mandarijn, citroen en sinaasappel netjes die een examen student van het Breitner Academie had gebruikt voor haar examenwerk. Bier dopjes zijn gebruikt om een soort schelp vormige bloemen te maken. Zelfs het draad is uit oude kleding gehaald en op de naaimachine weer gebruikt om de jurk in elkaar te naaien.

The trash dress gemaakt van netjes van citrusvruchten en bierdopjes.

Post Author: admin