Site Loader

Holding on

Holding on is samen gemaakt met Breath in, breath out nadat dat ik een dierbaar iemand verloor aan een auto-ongeluk. Het besef dat iemand weg is kan soms lang uitblijven. Het gevoel dat ze ieder moment kan binnen lopen of als ik bij me zus op de koffie ben, dat zij daar ook zal zijn.

Je houdt jezelf zo vast aan deze momenten. Bang de herinneringen kwijt te raken. Hoe hun stem klonk, hoe ze konden lachen of hoe ze bewogen. Foto’s houden een beeld vast maar de persoon die zij waren kan vervagen op de achtergrond.

Nooit zal je z’n iemand loslaten. Je houdt vast aan alles wat nog aan hen doet denken. Maar zelfs dan komt er een moment dat je los moet laten. Deze serie handen staat voor het moment dat hun me ontglippen en ik toe moet geven aan het verdriet. Je kan niet alles vasthouden. Maar daarin zit wat moois, een eigen beeld en herinnering waarin ze worden vereeuwigd. Waarin ik hun heb vereeuwigd. Zelfs als ik ze niet fysiek kan vasthouden, houd ik in mijn hand en hart hen vast.

Post Author: admin